Menu

 

 

KARTA DAŃ

 ZUPY

L. p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Rosół z makaronem

250 ml.

6,50

2

Rosół po węgiersku z makaronem

250 ml.

8,10

3

Rosół z pulpecikami indyczymi z kminkiem

250 ml.

13,00

4

Zupa cebulowa z grzankami

250 ml.

8,50

5

Bulion grzybowy z prawdziwków z pasztecikami Vol AU Vent z pieczarkami lub brukselką duszoną w śmietanie.

250 ml

15,50

6

Barszcz czerwony z krokietem

250 ml.

9,50

7

Barszcz czerwony z uszkami

250 ml.

10,00

8

Barszcz czerwony z kołtunami

250 ml

11,50

9

Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptyś

250 ml.

10,30

10

Zupa krem z brokułów z grzankami

250 ml.

10,30

11

Zupa Soljanka

250 ml

12,50

12

Zupa z dyni i marchwi krem

250 ml

10,50

13

Zupa z dyni i pomidorów krem

250 ml

11,50

14

Zupa gulaszowa

250 ml.

11,90

15

Zupa z kalafiora z gorgonzolą

250 ml

12,50

16

Zupa z pomidorów, pomidorów, papryki z chorizo z trójkącikami z serem Ricotta i Zesto.

250 ml

14,50

17

Krem z zielonego groszku z grzankami

250 ml

8,50

18

Krem z brokułów i kalafiora z prażoną dynią i grzankami

250 ml

11,00

19

Zielone gazpacho

250 ml

12,00

20

Żurek

250 ml.

5,90

21

Żurek z jajkiem i kiełbasą

250 ml.

7,60

22

Flaki wołowe

250 ml.

12,00

23

Strogonoff

250 ml.

13,00

 DANIA JARSKIE

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Bulion warzywny z żółtkiem

300 ml.

6,00

2

Flaki sojowe

390 ml.

8,50

3

Kotlet jajeczny, ziemniaki puree, pieczarki w cieście

190 g

18,30

4

Kotlet ziemniaczany, sos pieczarkowy, zestaw surówek

220 g

19,50

5

Kotlet z soi lub soczewicy, ziemniaki opiekane, surówka z czerwonej kapusty

190 g

18,90

6

Jaja sadzone w bukiecie warzyw (brokuł, kalafior, marchew groszek)

210 g

21,50

7

Szaszłyk warzywny, kopytka opiekane, zestaw surówek

240 g

20,50

8

Półmisek pełen zieleni (wegeteriański)

 

20,00

 II DNIA

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana

porcja

23,80

2

Schab soute z cebulą i papryką, ziemniaki, zestaw surówek

porcja

23,50

3

Karczek pieczony ze śliwką w Maladze, ziemniaki, zestaw surówek

porcja

26,00

4

Kotlet de’voilae, ziemniaki, zestaw surówek

porcja

22,00

5

Udko z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki, zestaw surówek

porcja

20,50

6

Pieczeń wieprzowa w sosie koperkowym, ziemniaki, zestaw surówek

porcja

24,70

7

Sztuka mięsa w sosie myśliwskim, ziemniaki, zestaw surówek

porcja

24,70

8

Filet z kurczaka w sezamie, ziemniaki opiekane z serem, zestaw surówek

porcja

23,40

9

Zraz wołowy w sosie pieczeniowym, ziemniaki, zestaw surówek

porcja

30,00

10

Łosoś smażony, ziemniaki opiekane z serem i ziołami  (zestaw 140 gram)

porcja

27,00

11

Filet z indyka w żurawinach, ziemniaki puree, marchew zasmażana z masłem

porcja

26,00

12

Klopsiki rybne, ryż z warzywami, surówka z kapusty kiszonej

porcja

22,70

13

Sznycel piastowski, ziemniaki puree, pieczarki w cieście

porcja

26,90

14

Strogonoff , kluskami śląskimi, surówka

porcja

21,00

15

Wołowina z imbirem i warzywami garam Marshala, ziemniaki, surówki

porcja

27,00

16

Pierś z indyka w sosie gorgonzola, ziemniaki, surówki

porcja

25,50

17

Filet  z Miruny w migdałach , ziemniaki, surówki

porcja

24,00

18

Polędwiczki wieprzowe z sosem z prawdziwków, ziemniaki, surówki

porcja

27,00

19

Pieczone piersi z indyka z serem grujere i grzybami, ziemniaki i surówka

porcja

26,50

20

Smażony dorsz z tapenadą, ziemniaki i surówka

porcja

24,00

21

Szynka w syropie klonowym z salsą imbirową z mango, ziemniaki i surówka

porcja

26,50

DESERY

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Puchar galaterkowo-biszkoptowy z bitą śmietaną i bakaliami

1 szt.

8,70

2

Naleśniki płonące z owocami

 i sosem toffi

2 szt.

9,80

3

Banany zapiekane w sosie czekoladowym z wiórkami kokosowymi i kiwi

2 szt.

10,70

4

Szarlotka z bitą śmietaną, polewą czekoladową i lodami

150 gram

11,90

5

Rurki z bitą śmietaną

w sosie tofii

2 szt.

9,80

6

Sałatka owocowa

z melonem i arbuzem

150 gram

11,40

7

Lody z bakaliami

 i bitą śmietaną

1 szt.

9,20

8

Bita śmietana z bakaliami

 i owocami

200 gram

8,70

 PRZEKĄSKI

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Śledź w oleju

100 gram

5,00

2

Śledź po węgiersku

100 gram

5,80

3

Śledź po japońsku

100 gram

7,20

4

Rolmops

100 gram

6,00

5

Galaretka drobiowa z jajkiem

250 ml

8,40

6

Półmisek wędlin

100 gram

9,80

7

Jaja w majonezie

porcja

2,60

8

Jaja w sosie tatarskim

porcja

3,30

9

Jaja faszerowane

porcja

4,60

10

Jaja garnirowane szynką i kaparami

100 gram

7,20

11

Ozory w galarecie

150 gram

8,50

12

Schab w galarecie

180 gram

9,10

13

Rolada z kurczaka

150 gram

8,10

14

Schab faszerowany

180 gram

10,80

15

Schab pieczony

150 gram

9,20

16

Befsztyk tatarski ( tatar )

150 gram

12,10

17

Karczek pieczony

160 gram

9,00

18

Ryba po grecku

150 gram

9,30

19

Ruloniki szynkowe faszerowane exklusiv

120gram

10,50

20

Krakersy z łososiem, serem i warzywami

60 gram

8,60

21

Piramidki z anchois

100 gram

11,00

22

Trójkąty z ciasta francuskiego z pomidorami i pesto

2 szt.

12,50

23

Wężowe ogórki faszerowane fetą i łososiem

2 szt.

10,50

24

Carpaccio z polędwicy wołowej

80 gram

16,00

25

Camembert z paprykowym dresingiem

1 szt.

10,50

26

Placuszki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, łososiem i kawiorem

3 szt.

14,00

27

Faszerowane pieczarki

3 szt.

7,50

28

Pieczona papryka z mozzarelą i kaparami

120 gram

10,50

29

Angielskie kanapeczki z pastą z awokado

3 szt.

11,00

30

Smarzone grzyby z gremoladą i mascarbone na grzance

2 szt.

10,50

31

Pomidory faszerowane tuńczykiem

2 szt.

10,50

32

Oscypek z żurawiną

100 gram

11,00

33

Seler naciowy nadziewany mascarbone

3 szt.

8,50

34

Roladki z papryki w omlecie

2 szt.

9,50

35

Tartinki z łososiem i kawiorem

2 szt.

12,50

36

Koreczki caprese

3 szt.

8,00

37

Panierowany seler w sosie serowym

140 gram

9,00

38

Łosoś w cieście francuskim (ciasteczka łososiowe)

2 szt.

13,00

39

Zapiekana faszerowana cukinią z chedarem

180 gram

12,50

40

Fasolka szparagowa z gorgonzolą i pestkami dyni

130 gram

12,00

41

Rolki z gruszki, rukali w szynce parmenskiej

2 szt.

10,50

42

Jaja zawijane w polędwicy łososiowej z dipem chrzanowym

2 szt.

9,00

43

Panierowany camembert

80 gram

9,50

44

Babeczki z pasztetem z wątróbek drobiowych

2 szt.

10,50

45

Kęski z polędwicy wieprzowej w przyprawach, filet z kurczaka w cieście, karczku w ziołach

130 gram

16,00

 POTRAWY WIEJSKIE

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Szynka z kością ok. 10 kg

kg

54,00

2

Ogórki kiszone swojskie

kg

10,10

3

Chrzan

czarka

5,00

4

Kiełbasa swojska

kg

37,80

5

Kaszanka swojska

kg

17,80

6

Salceson swojski

kg

19,50

7

Pasztetowa swojska

kg

15,20

8

Boczek swojski

kg

30,30

9

Deska swojskich wyrobów wędliniarskich (porcja na 10 osób)

1,2 kg

120,00

10

Szynka swojska bez kości

kg

45,40

11

Smalec swojski

czarka

11,91

SAŁATKI

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Sałatka jarzynowa

150 gram

6,00

2

Sałatka z brokułów

150 gram

6,50

3

Sałatka z pieczarkami i ryżem

150 gram

5,20

4

Sałatka z jaja i kukurydzy

150 gram

4,60

5

Sałatka z kurczaka i ananasa

150 gram

7,60

6

Sałatka Winegret

150 gram

7,20

7

Sałatka z tuńczykiem

150 gram

7,00

8

Sałatka grecka

150 gram

6,50

9

Sałatka z grilowanym kurczakiem

150 gram

9,10

10

Pomidory z mozzarella

półmisek

10,00

11

Pikle z warzyw konserwowych

półmisek

12,00

12

Sałatka z awokado i pomarańczy

100 gram

9,50

13

Sałatka z cukinii z kaparami i parmezanem

100 gram

11,50

14

Sałatka z melonem i prosciutto

100 gram

13,00

15

Sałatka z łososiem

100 gram

11,50

16

Sałatka Colesław

100 gram

8,00

17

Sałatka z pieczonym kurczakiem w koszyczkach z parmezanu

1 szt.

11,50

18

Sałatka neapolitańska z anchois

100 gram

10,50

19

Barwna sałatka z granatem, selerem naciowym i łososiem.

100 gram

11,00

20

Sałatka z wędzoną makrelą i awokado

100 gram

10,50

21

Sałatka z grillowaną polędwicą

100 gram

18,00

NAPOJE

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Herbata

250 ml.

3,00

2

Kawa

250 ml.

4,00

3

Sok owocowy

1 litr

9,60

4

Woda mineralna gazowana

250 ml

3,00

5

Woda mineralna nie gazowana

250 ml

3,00

6

Coca-cola

500 ml

6,00

7

Sprite

500 ml

6,00

8

Fanta

500 ml

6,00

 POTRAWY Z GRILLA

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Karczek 12-15 dkg

150 gram

10,60

2

Szaszłyk drobiowy

260 gram

13,00

3

Żeberka

150gram

11,40

4

Kaszanka

150gram

5,60

5

Skrzydełka drobiowe

2 szt.

6,00

6

Polędwica wieprzowa

150 gram

17,30

7

Bigos

450 ml.

10,20

8

Udko z kurczaka

1 szt.

11,00

9

Pstrąg z grilla

1 szt.

15,70

10

Kiełbasa

porcja

8,50

11

Udko z kurczaka z pieczarkami

1 szt.

13,00

12

Golonka w ziołach

100 gram

7,10

13

Roladki drobiowe z pastą serowo-czosnkową z kaparami

180 gram

17,30

14

Stek wieprzowy w sosie chili

160gram

15,70

15

Karkówka ze szpinakiem i porem

150 gram

11,10

 DANIE FIRMOWE

L.p.

Nazwa potrawy

Gramatura

Cena brutto

1

Kotlet A’la Bania (schab, pieczarki, papryka, pomidor, bekon, ser, sos pomidorowo-czosnkowy) pieczone ziemniaki, zestaw surówek

190gram

28,00

 UWAGI

W przypadku organizacji imprezy na terenie ogniskowym obowiązuje opłata ogniskowa w wysokości 15,00 zł od osoby w przypadku ilości gości większej niż 30 osób, w innym przypadku minimalny koszt opłaty ogniskowej wynosi nie mniej niż 450,00 zł.Czas imprezy ogniskowej to czas nie dłuższy niż 7 godzin, nie dłużej niż do godziny 100.

 

Do wartości zamówionych potraw i produktów doliczana jest kwota w wysokości 200,00 złotych brutto za obsługę kelnerską i wynajęcie sali w przypadku organizacji imprezy w ilości do 30 gości. W przypadku większej liczby gości opłata ta jest proporcjonalna do ilości uczestniczących w niej gości.

 

Informujemy iż w przypadku pozostawienia samochodu po zakończonej imprezie na terenie gospodarstwa będzie pobierana opłata za parking w wysokości 22,00 zł brutto od każdego pozostawionego samochodu za każdą rozpoczętą dobę parkowania. Początek doby parkingowej godzina 17.00, koniec doby parkingowej 13.00 następnego dnia.

 

 

Jak Państwo zauważyli dysponujemyszerokim asortymentem potraw, które zadowolą najbardziej wymagającego smakosza.

Jedną z ulubionych przez Państwa przekąsek jest deska swojskiej wędliny.

Czyż nie wygląda wspaniale.